magura plaiul foii
Examine țigările electronice și vape-urile sunt interzise în toate spaţiile comune şi non-public din interior
Situat la poalele munților, Popasul Craiului funcționează ca un “refugiu”, unde ești primit de simplitate și eleganță.
Regăsești mai jos recomandările noastre pentru a te proteja corespunzător de vremea rece și a te bucura de drumeție în deplin confort.
În jurul orei 18:00 eram la restaurantul Casa Rustică din Zărnești, unde am luat cina alături de colegii din Clubul Alpin Român cu care urcasem la Omu cu o zi înainte.
În condițiile din acea zi de decembrie, aceste șufe erau mult prea alunecoase pentru a-mi fi de vreun folos (cel puțin nu cu mănușile subțiri pe care le aveam).
Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne confirmati participarea prin mesaj privat si sa achitati taxa de rezervare/participare!
DRUMEȚIE PE ZĂPADĂ: CIZME SAU BOCANCI? Factori precum condițiile meteo, dificultatea traseului, zăpada sunt de luat în considerare pentru a ști cum să alegi încălțămintea potrivită în timpul drumeției pe zăpadă. Îți vom spune toate informațiile pentru a vă ajuta să faceți alegerea potrivită!
De altfel, traseul devine mai periculos si cere ceva mai multa atentie, fiind de la sine inteles de ce nu foarte multi doresc sa carry on.
Cum alegi cortul pentru plafonul mașinii? Ți-e dor să pleci la drum și să trăiești noi aventuri? Suntem ghidul tău și te ajutăm să alegi cel mai bun cort pentru plafonul mașinii tale, după nevoile tale!
2 opinions Nayara claims: August 7, 2015 at nine:02 pm Mai Andrei, knowledge viitoare sa imi zici ce ai de gand sa faci, ca te ajuta bataiu’ cu toate informatiile, bine stocate pe hardul propriu si intern! Asadar si prin urmare, in primul rand, io sunt ala micu’, negru si urat! Si cam fricos din fire! Personajul cel mai pasnic din orice combinatie de grup posibila! Despre drumetie, ce sa zic, Tremendous tura la Tremendous vremuri, cu super dotarile si accesoriile adunate de pe unde am gasit si noi prin boxele comuniste nelovite inca de nebunia panorama plaiul foii capitalista! Un rezumat al ideilor principale ar fi: plecare din Constanta dupa-amiaza cu trenul personal, schimbare de tren in Ploiesti la miezul noptii, tot personalized si ala, inca unul de dimineata in Brasov (individual, obvious), si tot de dimineata sosire in Zarnesti. Nici prognoza meteo plaiul foii nu vazuseram brazii si deja cedasera niste rucsaci si niscai bocanci, probleme rezolvate cu istetime pionereasca si ac si ata de la o babuta care iscodea cu noaptea-n cap citeste mai mult lumea ce trecea prin fata portii! Au urmat: (ne)somnul de peste noapte cu frica de ursi in corturile montate-n panta in fata la Cabana Curmatura, celebrele ciorbite la muzeu plaiul foii plic facute corespunzator de tine pe buteliile minuscule cumparate de la rusi , ciorbite in treatment cautam cu disperare ba o perisoara, ba o fideluta, dupa caz. Ramane celebra plimbarea la Varful Ascutit si goana dupa apa . Imi aduc aminte cum mi-a cazut sticla de two litri de apa in prapastie in timp ce vorbeam la primul meu telefon mobil, un Mitsubishi Trium, dotat cu o antena numa’ buna de speriat ursu’ in cazu’ in treatment ii treceau niscai idei necurate vis-a-vis de persoanele noastre! two litri de apa duse pe apa sambetei si o mica contributie personala si involuntara la poluarea prapastiei respective cu niste plastic de care sigur nu va scapa in urmatorii one hundred de ani ! Dupa aia tu cu Ovidiu ati facut o mica preumblare pe la Diana, in timp ce io cu Andrei am strabatut creasta pana la Ascutit, timp in care ne-am delectat pupilele gustative si ne-am potolit oleaca setea cu mult ravnitu’ compot de ananas, compot de care voi nu prea ati avut parte! Si cum pe vremurile alea lumea era mai egoista, nici voi, si nici noi nu am avut parte de apa in adevaratul sens al cuvantului pana la Ascutit, unde niste cetateni binevoitori (2 baieti si o fata dragutica dar cam descopera negricioasa) au impartit treimea de apa ramasa in sticluta lor proprie si personala.
In concluzie, traseul a fost foarte frumos, muntii Piatra Craiului sunt deosebiti alcatuiti din roci calcaroase care impletite cu vegetatia din jur ne-au oferit un tablou unic dar si sentimente deosebite.
Satul Fundata: Situat la cea mai mare altitudine din România, Fundata este un colț de rai unde pacea și liniștea sunt regine. Peisajele montane, aerul proaspăt și tradițiile locale fac din acest sat un loc ideal pentru deconectare și reîncărcare.
tricou/bluză de schimb – după cum ziceam, se transpiră mult și este bine să ai haine de schimb
Ziua 2 – Drumeţie, descoperirea refugiului, confecţionarea de arcuri şi săgeţi si montarea cortului